Het is al weer een tijdje geleden sinds mijn vorige post. Het is vandaag 5 december, en dat betekent dat ik nog maar 2 dagen in Singapore heb. Ik heb vandaag mijn laatste examen gehad, wat niet echt een succes was. Voor de rest heb ik alles sowieso wel gehaald, en ik hoop maar dat deze ook meevalt uiteindelijk. De meeste vakken waren niet echt heel moeilijk, en ik ga er dan ook vanuit dat ik op het ene vak na alles met prima cijfers gehaald heb. Doordat er hier veel meer nadruk ligt op de groepsopdrachten en essays, zijn de eindexamens veel minder belangrijk. Dus het was een erg relaxte tentamenweek.

In de afgelopen weken ben ik nog een weekje naar Bali geweest. We hebben niet zo heel veel gedaan, vooral gerelaxt. We zijn een dag een hele dag met een chauffeur op pad geweest en hebben onder andere wat tempels en een waterval bezocht. Bali is een er mooi eiland, maar het is wel heel erg toeristisch. Een beetje te toeristisch, het verkeer staat altijd vast, en lopen is 9 van de 10 keer dan ook sneller dan een taxi. Het heeft behoorlijk veel geregend, elke middag heeft het op zijn minst wel een bui gedaan. We hebben erg veel geluk gehad want we zijn op de vrijdag voor de vulkaanuitbarsting naar huis gevlogen. Een dag later is de vulkaar uitgebarsten wat als gevolg had dat het vliegveld daarna een aantal dagen gesloten was. Dus als we een dag later hadden gevlogen, had ik mijn examens niet kunnen maken, en dat zou dan toch wel weer een beetje jammer zijn.

 

Ook zijn Mama, Peter, Ko en Elma nog langs geweest. Het was erg tof om ze allemaal weer even te zien. Ik ben erg blij dat ze gezien hebben hoe mijn leven er hier uit ziet en hoe fantastisch Singapore is. We hebben vooral de toeristische hoogtepunten bezocht en we zijn ook een dagje naar de Campus geweest.

Verder hebben we in de andere weken nog Singapore wat verder verkent. Na al die tijd waren er nog een hoop dingen die we nog niet hadden gezien, en er zijn eigenlijk nog steeds een hoop dingen die ik wil zien.

Donderdag vertrek ik samen met Danny naar Vietnam. We gaan 2,5 week rondtrekken door Vietnam. We beginnen in Hanoi en voor de rest hebben we alleen het laatste stuk van onze reis nog maar geboekt. De 21e pakken we vanuit Hoi An het vliegtuig naar Phu Quoc en daar blijven we tot de 25e. De 27e vliegen we nog even naar Bangkok en vervolgens vliegen we de 30e terug naar Singapore. Op de 30e pak ik laat in de avond het vliegtuig naar huis en ik zal dan op oudejaarsdag vroeg in de ochtend aankomen op Schiphol.

Ik ben nu druk bezig met het inpakken van mijn koffer, wat opzich ook wel uitdaging is omdat ik in die maanden toch wel het een en ander aangeschaft heb. En er was al niet zoveel ruimte op de heenweg…

Leave a Reply