De woensdag nadat we terug zijn gekomen van Myanmar, zijn we doorgevlogen naar Hong Kong. Deze keer waren we maar met zijn 3en, wat opzich wel heel relaxed was. We hebben het in Hong Kong redelijk rustig aan gedaan omdat we niet echt de tijd hadden om uit te rusten na Myanmar. We zijn naar Victoria Peak, Big Buddah, wat marktjes en het uitzichtpunt van de hoogste toren geweest. Verder hebben we ook nog een paar keer geshopt. Op vrijdag zijn we een dag naar Macau geweest, dit is de enige plek in China waar het legaal is om te gokken, dus het staat ram vol met casinos. Ik was op dat moment nog geen 21 dus wij mochten helaas niet naar binnen, maar ook van de buitenkant was het erg indrukwekkend. Macau was vroeger een Portugese kolonie, dus het centrum is erg Europees, en dat is dan wel weer een erg groot contrast met de rest van Azië. Op de laatste dag in Hong Kong was er een typhoon, dus we hebben de hele dag binnen gezeten en het was even spannend of onze vlucht zou vertrekken. Uiteindelijk hadden we maar 20 minuutjes vertraging dus daar hadden we veel geluk mee.

Twee dagen nadat we uit Hong Kong terug kwamen zijn we doorgevlogen naar Phuket in Thailand. We hadden hier een Villa gehuurd met z’n 6en. We zaten erg dicht bij een paar mooie stranden, dus we hebben vooral aan het strand gelegen en gesnorkeld. Mijn verjaardag heb ik dus ook op het strand gevierd, zeker niks mis mee. Op zaterdag zijn we met de ferry naar Phi Phi gegaan, een aantal hele mooie eilandjes in Thailand. Hier hebben we een boottrip gedaan waar we veel gesnorkeld hebben. De onderwaterwereld was hier echt bizar mooi, en de eilanden zelf overigens ook.

Toen we terug kwamen van Phuket waren er nog geen nieuwe tripjes gepland, dus daar hebben we snel werk van gemaakt. Over 2 weken ga ik een weekje naar Bali en daarna zijn de examens. Na de examens gaan we bijna 3 weken naar Vietnam waar we van noord naar zuid gaan reizen. Na Vietnam doen we nog 2 dagen Bangkok en op de 30e December vlieg ik naar huis. Het is toch wel raar om het ticket naar huis te boeken, want het voelt alsof het einde van mijn exchange nu wel erg dichtbij komt ondanks dat het nog bijna 2 maanden is. Gelukkig is er nog een hoop te beleven voor ik naar huis ga!

Ik ben nu dus een paar weken in Singapore, ik heb het de afgelopen weken vooral erg druk gehad met school. Ondertussen ben ik goed op schema en heb ik de meeste groepsprojecten af, dus ik kan het weer rustig aan doen. De komende weken heb ik dus alle tijd om Singapore nog wat beter te verkennen.

Groetjes!

Leave a Reply