Minglarbar! 🇲🇲

Na een 1,5 week in Myanmar ben ik weer even terug in Singapore. Niet voor lang, aangezien we woensdag weer naar Hong Kong vliegen. De komende dagen worden dus lange dagen in de bieb strijden, maar daar staat weer een mooi tripje tegenover!

De reis naar Myanmar was echt fantastisch. We hebben alle hoogtepunten van het land meegepakt, en ontzettend veel gedaan.

We zijn onze reis begonnen in Yangon. Wij waren met z’n 3en een dag eerder vertrokken dan de rest, en de eerste dag hebben we dan ook niet zoveel gedaan. De dag daarna is de rest aangekomen, onze groep bestond uit 3 Noorweegse, 2 Fransen, 1 Canadees en 4 Nederlanders. In Yangon hebben we een aantal pagodes bezocht, en een ritje gemaakt met de lokale trein, wat nogal een avontuur was. De stad zelf is ontzettend lelijk en vies, dus we waren na de 3 dagen daar wel erg blij dat we door konden naar de volgende bestemming. De bevolking is ontzettend arm en het verschil kan ook echt niet groter zijn dan met Singapore. Het was haast onmogelijk om een restaurant te vinden waar ze enigszins betrouwbaar voedsel serveerden. De mensen zijn daarentegen ontzettend vriendelijk, iedereen wil weten waar je vandaan komt. Er komen relatief heel weinig toeristen in Myanmar, dus alles is nog erg puur en authentiek.

Na Yangon zijn we vertrokken naar Kalaw. Kalaw is een klein stadje wat vooral leeft van de landbouw. We hebben hier fietsen gehuurd om de omgeving te verkennen. Uiteraard hoorden daar een paar pagode bezoekjes bij. Verder hebben we nog een balletje geslagen op de lokale golfbaan en de markt bezocht. De dag daarna zijn we begonnen aan het hoogtepunt van de reis, een trekking van 33km naar Inle Lake.

 

De trekking was gespreid over 2 dagen. De eerste dag hebben we 22km afgelegd en de 2e dag nog eens 11 km. De trekking ging dwars door de bergen en we hebben dan ook geen weg gezien. Het landschap was erg afwisselend en onderweg zijn we langs diverse lokale stammen gekomen met wederom heel veel ontzettend aardige mensen. De nacht hebben we doorgebracht bij een lokaal gezin, waar we op de vloer sliepen. Het slapen is helaas niet echt gelukt, zelfs een aantal biertjes hielpen niet. Het was wel een onvergetelijke ervaring en het laat ook wel erg goed zien hoe goed we het thuis hebben.

 

De trekking eindigde in Inle Lake. Inle lake is een groot meer. De mensen wonen op paalwoningen in het meer. Wij hadden zelf ook een resort in het meer geboekt. Een perfect plek om even uit te rusten van de trekking. Omdat alles in het water is, zijn bootjes de enige manier van transport. We hebben een lange boottrip gemaakt door alle dorpjes en uiteraard een aantal pagodes. In de dorpjes hebben we binnen gekeken bij de locale zilversmid, hout bewerker, sigaren fabriek etc.

 

Na Inle Lake zijn we naar Bagan gegaan. In Bagan zijn duizenden oude tempels die allemaal erg dicht bij elkaar staan. We hebben hier 2 dagen met een scooter van tempel naar tempel gereden. De 2e dag hebben we ook de zonsopgang nog meegepakt op de top van een van de tempels. Met een scooter rijden door het verkeer van Myanmar was wel een avontuurlijk ritje. De meeste wegen waren ook niet verhard, dus dat was wel een uitdaging.

We hebben onze reis afgesloten in Mandalay. Een grote stad die net zoals Yangon lelijk en vies was. We hebben hier het Royal Palace en wat lokale marktjes bezocht. We hebben de reis afgesloten door met zijn allen samen te eten.

Al met al was het een ontzettend bijzondere ervaring naar een van de mooiste landen waar ik So far ben geweest. Alle mensen zijn bizar vriendelijk en lijken allemaal erg gelukkig met wat ze hebben. Van de hele situatie met de Roghinya stam hebben we niks meegekregen, en ik heb me geen seconden onveilig gevoeld. De foto’s (heel veel) en video’s (nog veel meer) volgen later!

Groetjes!

 

Leave a Reply