Holla! Aangezien ik de komende weken nogal druk ben, hier even een korte update. Het weekend na Kuala Lumpur hebben we de zwembad praktijk voor het duiken gehad. Verder heb ik die week vooral aan de studie en het maken van plannen besteed.

Vorig weekend stond in teken van de Formule-1. Wij hadden tickets voor het hele weekend, dus we hebben 3 dagen langs het circuit gestaan. Een groot gedeelte van de stad wordt helemaal plat gelegd voor de race. Op vrijdag hebben we het circuit verkend en de vrije trainingen van de Formule 1 bekeken. Omdat we de wat luxere tickets hadden mochten we gratis in het reuzenrad. We zijn er die avond dan ook een paar keer in geweest. Het zien van de Formule 1 auto’s die door de straten van Singapore rijden vanuit het hoogste reuzenrad ter wereld was een ontzettend toffe ervaring. Verder zijn we die avond nog naar het concert van One Republic geweest. Zaterdag en zondag traden The Chainsmokers en Calvin Harris op, welke beiden ook ontzettend tof waren. De regen tijdens de race op zondag zorgden voor veel spektakel, waardoor het een mooie race was. Het uitvallen van Max was wel een grote teleurstelling, maar dat gebeurde recht voor ons, dus dat was dan wel weer tof om te zien.

Het afgelopen weekend ben ik een weekendje naar Tioman geweest, een klein eilandje in Maleisië. Er is nog weinig toerisme en er wonen voor de rest ook weinig mensen, dus het was er nog heel authentiek. Het is vooral heel populair bij duikers. Wij hebben er zelf onze duikcursus afgerond en dus mogen we vanaf nu overal duiken. De eerste duiken was het zicht erg slecht dus toen hebben we weinig gezien maar de laatste duik hebben we heel veel vissen gezien waaronder Nemo’s! De accommodatie was nogal een avontuur, mega grote spinnen, kakkerlakken, kikkers en rode mieren, het was allemaal aanwezig op onze kamer. Onze kakkerlakken jacht was wel erg vermakelijk, dus we hebben er niet zoveel problemen mee gehad.

Nu ben ik weer even 2 dagen terug in Singapore om vervolgens woensdag weer door te gaan naar het volgende avontuur, Myanmar! Doordat ik nogal vaak weg ben, is het op de dagen dat ik in Singapore ben erg druk. De komende 4 weken ben ik maar 6 dagen in Singapore, dus die dagen zit ik de hele tijd in de bieb om de studie bij te houden. De afgelopen weken heb ik daar sowieso veel tijd doorgebracht omdat er erg veel verschillende projecten etc. zijn die behoorlijk veel tijd in nemen.

In Myanmar gaan we een rondreis maken van Yangon —> Kalaw —> Inle Lake —> Began —> Mandaly. Een nogal drukke planning dus, maar het klinkt allemaal ontzettend tof. Het weekend daarna gaan we naar Hong Kon en het weekend daarna gaan we naar Phuket in Thailand.

Verder ben ik ook eindelijk een keer naar de kapper geweest, wat nogal een spannende ervaring was. Ongeveer elke chinees heeft hetzelfde kapsel en bij een paar andere exchange studenten was het niet echt een succes. Na heel vaak “not to short not to short” was het eindresultaat uiteindelijk best prima.

De filmpjes zullen ongetwijfeld volgens als ik daar ooit nog een keer tijd voor heb!

2 Comments

  • Deborah says:

    Hahaha, moest wel lachen om je kapper avontuur! Wat ben jij een mooie reis aan het maken zeg! Geweldig, geniet er maar lekker van! Leuk om je op deze manier te kunnen volgen.

  • Ko Kallewaard says:

    Ha neef, nou nu gaat het ook voor ons opschieten, volgende week zien we elkaar ! Tof ! Heb er zin in !

Leave a Reply