Even een korte update over ons tripje van afgelopen weekend. Afgelopen weekend zijn we met een groepje naar Kuala Lumpur geweest. We zijn er met de bus heen geweest. Zo ongeveer alle busbedrijven hier scoorden een 1 uit 5 sterren in de online reviews, met verhalen over mensen die vergeten waren op de grens etc., dus de verwachtingen waren laag. De bus had 4 wielen en een stuur, en zelfs ook nog zeer comfortable stoelen, dus dat viel niet tegen. We hadden met zijn allen een groot appartement, met tof uitzicht, dus dat was helemaal prima. De stad zelf viel een beetje tegen, er was niet echt heel veel te doen.

Het enige toeristische hoogtepunt was de Batu Caves. Hier zag je goed het verschil tussen KL en Singapore, het was een grote puinhoop. De boetes in Singapore zijn misschien iets overdreven (1000 dollar voor het achterlaten van afval, 500 voor het drinken in de metro etc.) maar het werkt wel. Er waren enorm veel apen, die de flesjes drinken gewoon uit de handen van mensen pakten, wat dan wel weer vermakelijk was om te zien.

Verder zijn we zaterdagavond naar een rooftopbar geweest. Een oud heliplatform wordt nu gebruikt als rooftopbar. Het uitzicht was echt fantastisch en dat was dan ook wel een van de hoogtepunten van dit tripje!

In Singapore wordt het nu wat drukker met de studie, maar met 5 dagen weekend is net nogsteeds wel vol te houden. De duiktheorie is ondertussen ook in de pocket, en zondag beginnen we met de zwembadduiken.

De video van Kuala Lumpur:

Leave a Reply