Het heeft eventjes geduurd, maar hier mijn eerste update uit Singapore! De eerste week liep niet helemaal zoals verwacht omdat ik ontzettende heimwee had, maar daar is gelukkig weinig meer van over!

Ik zit nu precies een week op de campus, dat is wel even iets anders dan Tilburg. De campus is echt gigantisch, het is van de ene naar de andere kant bijna een half uur lopen. De campus is erg groen en ziet er heel tof uit. Er zijn heel veel plaatsen waar je kan eten, en dat kan voor omgerekend tussen de 2 en 3 euro.

De eerste paar dagen heb ik met Danny de stad verkend, en hebben we de grootste toeristische attracties meegepakt. Gardens by the bay, Marina Bay Sands, Chinatown, Little India en natuurlijk heel veel shopping malls. Het is hier erg warm, dus de eerste dagen was dat wel even serieus wennen.

Vorige week dinsdag ben ik naar de Campus verhuist. De kamer is erg klein en niet bepaald gezellig, maar gelukkig is voor de rest alles wel dikke prima. De campus ligt redelijk ver buiten de stad, dus dat is wel een nadeel. Taxi‚Äôs zijn hier gelukkig erg goedkoop, dus dat verzacht de pijn ūüėČ

Zondag zijn we met een groep exchange studenten naar Palau Ubin geweest, een heel ander stukje Singapore dan dat we tot die tijd gezien hadden. Alleen mooie natuur en een paar huisjes. We hebben hier een mountainbike trail gedaan, die iets meer voor gevorderden was dan we hadden verwacht. Dus dat was een behoorlijke uitdaging, maar wel erg tof.

De afgelopen dagen ben ik vooral bezig geweest met het binnen hengelen van vakken. Dat is hier nogal een ingewikkeld en omslachtig systeem. Je kan elke dag een top 5 opgeven en dan worden er elke avond random vakken toegewezen aan iedereen. Er zijn echter veel te weinig plaatsen, dus vaak krijg je helemaal geen vakken, wat voor de nodige frustraties zorgt.

En last but not least nog even filmpje van de afgelopen 2 weken:

2 Comments

Leave a Reply